Ingrediente:
- 1,000 kg de gălbiori spălaţi şi curăţaţi
- O ceapă medie curăţată
- Un căţel de usturoi curăţat
- ½ de pahar de ulei de floarea soarelui
- Un ardei gras roşu, spălat şi curăţat
- O linguriţă de pătrunjel tocat
- O cană de smântână
- O linguriţă de sare
- ½ linguriţă de piper negru măcinat
Tăiaţi gălbiorii în bucăţele, apoi opăriţi-i în 3 L de apă clocotită.
Tocaţi mărunt ceapa, tăiaţi feliuţe usturoiul şi tăiaţi fâşiuţe ardeiul gras.
Încingeţi o cratiţă cu ulei şi sotaţi ceapa şi ardeii, apoi scoateţi-le pe o farfurie la cald. Adăugaţi ciupercile şi sotaţi-le până s-au înmuiat puţin şi lasă apă.
Adăugaţi soteul de ceapă, usturoiul feliuţe, condimentaţi şi continuaţi până cand zeama lăsată de ciuperci s-a împuţinat. În acest moment, adăugaţi verdeaţa şi smântâna, luaţi cratiţa de pe foc şi amestecaţi să nu se brânzească.
Serviţi ciupercile cu ouă jumări sau omletă tăiată fâşiuţe.
Reteta preluata de pe :http://cireasa.primatv.ro