Produse naturiste pentru sanatatea ta

Reteta cu ciuperci a Nicoletei Luciu la Cireasa de pe tort

Ingrediente:
  • 1,000 kg de gălbiori spălaţi şi curăţaţi
  • O ceapă medie curăţată
  • Un căţel de usturoi curăţat
  • ½ de pahar de ulei de floarea soarelui
  • Un ardei gras roşu, spălat şi curăţat
  • O linguriţă de pătrunjel tocat
  • O cană de smântână
  • O linguriţă de sare
  • ½ linguriţă de piper negru măcinat  
Mode de preparare:
Tăiaţi gălbiorii în bucăţele, apoi opăriţi-i în 3 L de apă clocotită.
Tocaţi mărunt ceapa, tăiaţi feliuţe usturoiul şi tăiaţi fâşiuţe ardeiul gras.
Încingeţi o cratiţă cu ulei şi sotaţi ceapa şi ardeii, apoi scoateţi-le pe o farfurie la cald. Adăugaţi ciupercile şi sotaţi-le până s-au înmuiat puţin şi lasă apă.
 Adăugaţi soteul de ceapă, usturoiul feliuţe, condimentaţi şi continuaţi până cand zeama lăsată de ciuperci s-a împuţinat. În acest moment, adăugaţi verdeaţa şi smântâna, luaţi cratiţa de pe foc şi amestecaţi să nu se brânzească.
Serviţi ciupercile cu ouă jumări sau omletă tăiată fâşiuţe.
Reteta preluata de pe :http://cireasa.primatv.ro